Hráškovo špargľové rizoto s gorgonzolou

30 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 100 g zelenej špargle
  • 150 g hrášku
  • 200 g ryže Arborio
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • 1 a 1/2 dcl bieleho vína
  • 500 ml vývaru kuracieho alebo zeleninového
  • 100 g parmezánu
  • 2 lyžice masla

Príprava

  1. Na masle si jemne orpažíme cibuľku. Následne pridáme cesnak, popražíme na miernom plameni ešte 30 sekúnd.
  2. Pridáme ryžu a jemne orestujeme.
  3. Ryžu podlejeme vínom a počkáme kým sa odparí.
  4. Následne podlievame naberačkou vývaru a miešame pokiaľ zmes nezhustne a vývar sa neodparí. Opakujeme až pokiaľ ryža nie je tesne pred dovarením. Pri predposlednom prilievaní pridáme hrášok a nakrájanú špargľu a postup opakujeme.
  5. Rizoto odstavíme v momente, keď je zmes krémová a jemne sa rozlieva.
  6. Do odstaveného rizota primiešame 2 lyžice masla a parmezán, ktoré sa vplyvom tepla roztopia. Podávame ihneď po dovarení.