Mrkvu, petržlen a zemiaky ošúpeme a zeleninu nakrájame na menšie kúsky. Zeleninu vložíme do pekáča, pokvapkáme ju olejom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Kuracie stehná osušíme papierovými utierkami, osolíme ich z oboch strán a položíme ich na zeleninu. Dijonskú horčicu premiešame s hrubozrnnou horčicou, javorovým sirupom a olivovým olejom a vzniknutou zmesou dôkladne potrieme kuracie stehná. Na záver do pekáča vložíme niekoľko vetvičiek tymianu a kuracie stehná pečieme domäkka, približne hodinu pri teplote 200°C. Ak by sa stehná zhora priveľmi pripekali, pekáč zakryjeme alobalom. Kuracie stehná podávame ešte teplé, preliate výpekom, so zemiakmi a koreňovou zeleninou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 539
Bielkoviny: 26 g
Sacharidy: 66 g
Tuky: 18 g