Hlivový guláš so zemiakmi

50 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 500 g hlivy
  • 500 g zemiakov
  • 100 g rajčinového pretlaku
  • 1 veľká biela cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1,2-1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 a ½ PL repkového oleja
  • 2 bobkové listy
  • 2 ČL mletej rasce
  • 2 ČL sušenej majoránky
  • 2 ČL mletej sladkej papriky
  • ½ ČL údenej papriky
  • ¼ ČL chilli
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Príprava

Vo väčšom hrnci opečieme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Ďalej k nej pridáme najemno nasekaný cesnak a všetky koreniny, teda rascu, papriky, chilli, majoránku, bobkový list a mleté čierne korenie. Všetko spolu krátko posmažíme a pridáme rajčinový pretlak, zemiaky nakrájané na kocky a hlivu nakrájanú na väčšie kúsky. Všetko zalejeme vývarom, dôkladne premiešame, osolíme a necháme dusiť, kým nebudú zemiaky mäkké, teda približne 30 minút. Guláš ešte podľa potreby dochutíme koreninami a soľou a môžeme ho podávať. Guláš podávame s chlebom a prípadne posypaný jarnou cibuľkou.