Hlivový guláš

40 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

500 g hlivy
350 g zemiakov
1 l zeleninového vývaru
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
3 bobkové listy
2 PL rastlinného oleja
1 PL rajčinového pretlaku
1 PL mletej sladkej papriky
1 ČL mletej rasce
1 ČL majoránky
¼ ČL mletého čierneho korenia
štipka chilli
soľ

na podávanie:
chlieb
čerstvá petržlenová vňať

Príprava

Na oleji vo väčšom hrnci/panvici opečieme hlivu nakrájanú na väčšie kúsky. Keď hliva pustí vodu a väčšina z nej sa vyparí, tak pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme ju dosklovita. Ďalej pridáme najemno nakrájaný cesnak a krátko ho opečieme. Pridáme aj rajčinový pretlak a koreniny, teda sladkú papriku, mletú rascu, chilli, mleté čierne korenie a bobkové listy. Všetko spolu poriadne premiešame, pridáme zemiaky, zalejeme vývarom a guláš povaríme cca 25 minút. Na záver ho dochutíme soľou, vmiešame majoránku a môžeme podávať.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 246
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 48 g
Tuky: 8 g