500 g zemiakov
180 g hladkej múky
½ ČL soli
hrsť špenátu
hrsť hríbov
hrsť vlašských orechov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Na prípravu ňokov si zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme.
Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Následne pridávame dodatočne múku, až pokiaľ sa nám cesto neprestane lepiť.
Z cesta oddeľujeme postupne menšie kusy, vyvaľkáme si kus cesta na hadíka a krájame na cca 2 cm kúsky. Varíme v osolenej vode, až pokiaľ nevyplávajú na povrch.
Uvarené ňoky preložíme do panvice, v ktorej sme rozohriali olivový olej. Opečieme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, opražíme.
Pridáme na štvrtinky nakrájané hríby, opražíme a na záver pridáme špenát.
Vlašské orechy nasekáme a opražíme samostatne na panvici. Gnocchi podávame posypané orechami.