Gaštanové keksíky plnené bielou čokoládou s kokosom

120 min čas prípravy 4 porcie stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 100 g gaštanovej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g maslo
  • 50 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 žĺtko
  • 150 g bielej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • kokos

Príprava

Gaštanovú múku, práškový cukor a hladkú múku si zmiešame a preosejeme.
Pridáme žĺtko a na drobno nakrájané mäkké maslo a vypracujeme kompaktné cesto.
Cesto zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladu.
Pomúčíme si dosku, cesto cez potravinársku fóliu vyvalkáme na tenko a vykrajujeme rôzne tvary ako pri lineckých koláčikoch. Uložíme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.
Necháme vychladnúť na plechu.
Smotanu na šľahanie zahrejeme tesne pod bod varu, pridáme bielu čokoládu a spravíme si hustú ganache. Pridáme kokos podľa chuti a necháme vychladnúť.
Keksíky plníme plnkou z bielej čokolády a na záver posypeme práškovým cukrom.