Galetka s paradajkami a baklažánom

120 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 270 g hladkej pšeničnej múky
  • 170 g masla izbovej teploty
  • 1 ČL soli
  • 4 PL studenej vody
  • 3 paradajky
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa
  • 1 vajíčko
  • Parmezán na dozdobenie

Príprava

Múku si zmiešame so soľou, pridáme na drobné kocky nakrájané maslo a 4 PL studenej vody. Rýchlo, tak aby sa maslo príliš nerozpustilo vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 60 minút odpočívať v chlade.
Cesto vyberieme z chladu. Na plech položíme papier na pečenie a na plechu vyvaľkáme cesto na veľký kruh.
Cibuľu, paradajky aj baklažán nakrájame na kolieska a striedavo ich ukladáme na cesto cca 5 cm od okraja.
Nenaplnený okraj poprehýňame smerom dostredu. Celú galetku osolíme, polejeme olivovým olejom a okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 40 minút. Pred podávanim polejeme olivovým olejom a posypeme parmezánom.