Dhal z čiernej šošovice

30 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 400 g batátov
  • 200 g čiernej šošovice
  • 400 g krájaných rajčín
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 5 cm kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 PL repkového oleja
  • štipka mletého chilli
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • čerstvý koriander na podávanie

Príprava

Na väčšej panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a najemno nakrájaný cesnak a zázvor. Pridáme kurkumu, mleté chilli a všetko spolu krátko opečieme. Pridáme prepláchnutú šošovicu, batáty nakrájané na kocky, krájané rajčiny, kokosové mlieko a vodu. Dhal prikryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia batátov a šošovice. Na záver ho dochutíme soľou, mletým čiernym korením a prípadne prilejeme viac vody na zriedenie. Dhal podávame dozdobený čerstvým koriandrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 4
Kalórie: 442
Bielkoviny: 16 g
Sacharidy: 55 g
Tuky: 16 g