Čokoládové dezertíky od ktorých neutečiete

40 min čas prípravy 12 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 2 vajíčka
  • 6 PL koksového cukru
  • 1 balíček vanilka
  • 300g upečenej tekvice hokkaido aj so šupkou
  • štipka soli
  • 15 PL hladká špaldová múka
  • 200g tmavého kakaa
  • nastrúhaná tmavá čokoláda
  • 17g vínneho kameňa (prášok do pečiva)
  • 6 PL oleja (repkový alebo slnečnicový)
  • 1 dcl šťavy z pomaranča
  • 1 ČL mletého bio klinčeka
  • vlažná voda

TIP: namiesto klinčeka môžete pridať aj pár kvapiek silice mäty alebo pepermintu.

Príprava

Do väčšej misy rozbijeme vajíčka a celé ich rozmiešame metličkou s cukrom, vanilkou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a pomarančovou šťavou. Vymiešame. Rukami a vidličkou pomačkáme na kašu tekvicu a primiešame ju do zmesi, pridáme klinček a kakao s čokoládou. Teraz vymiešame s olejom a aj bude zmes príliš hutná, pridáme 10 PL vlažnej vody. Zmes by mala mať konzistenciu ako riedke cesto na olejovú bábovku. Vodu si preto prispôsobte konzistencii. Viem, že recepty od oka nie sú tak presné, ale niekedy máme väčšie vajíčka, alebo inú špaldovú múku s menšou savosťou, či tekvica pojme viac múky. „odoka“ sa viac učíme rozumieť cestu. Naberačkou rozlejeme zmes do pripravených zapekacích suflé misiek. Vždy ich vytriem kokosovým tukom , ale v podstate tieto koláčiky jete z misiek , nevyklápajú sa.

Necháme chvíľku odstáť a rúru vyhrejeme na 180 C° a pečieme cca 15-20 minút, kým nám špáradlový test neukáže hotový koláčik. (teda, že je po vpichnutí do stredu koláča suchý po vytiahnutí). Formičky som mala do tretiny ponorené na plechu s horúcou vodou. Toto však nie je nutné, ak ich chcete dokonale prepiecť. Pred pečením ešte môžete na každú pohodiť kus čokolády.