Citrónové špagety s parmezánom

20 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 200 g špagiet
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 60 g parmezánu
  • 1 PL olivového oleja
  • Šťava z 1 citrónu
  • Voda zo špagiet podľa potreby
  • Čerstvé bylinky (oregano/bazalka/petržlenová vňať)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Príprava

Špagety dáme variť do vriacej a riadne osolenej vody. Zakiaľ sa špagety varia, na rozohriatom olivovom oleji krátko opečieme nadrobno nakrájaný cesnak a v miske zmiešame nastrúhaný parmezán, citrónovú šťavu a 2 žufanky vody z variacich sa cestovín. Keď sú cestoviny uvarené al dente, preložíme ich do panvice, na ktorej sme si opiekli cesnak. Do panvice prilejeme aj parmezánovo-citrónovú zmes a na nízkom plameni špagety premiešavame s ostatnými ingredienciami, až dokým nevznikne krémová omáčka. V prípade potreby môžeme priliať viac vody z cestovín. Na záver cestoviny dochutíme korením, soľou, čerstvými bylinkami a okamžite ich podávame.