Cícerový paprikáš s mrkvou

40 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 1 konzerva cíceru (240 g uvareného cíceru)
  • 2 väčšie mrkvy (200 g)
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml mandľovej/sójovej smotany
  • 1 biela cibuľa
  • 1 ČL mletej údenej papriky
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • ½ PL repkového oleja
  • 1-2 ČL hladkej múky
  • Soľ a mleté čierne korenie

Na podávanie:

  • Halušky/cestoviny
  • Čerstvá petržlenová vňať

Príprava

V hlbšej panvici na repkovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme k nej údenú papriku, sladkú papriku, mrkvu nakrájanú na tenšie kolieska a všetko spolu premiešame a krátko opečieme. Následne prilejeme zeleninový vývar a dusíme, až kým mrkva nie je takmer mäkká. Cícer z plechovky prepláchneme studenou vodou, scedíme ho a približne 2/3 cíceru pridáme do panvice. Zvyšný cícer rozmixujeme s troškou vody na kašu, ktorú vmiešame do paprikášu (tým sa nám paprikáš zahustí). Ďalej do paprikášu vlejeme smotanu, dochutíme ho soľou, korením a podľa potreby ešte zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Paprikáš ešte necháme prevrieť a podávame ho s haluškami/cestovinami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.