Cícerové lievacne z kvásku

240 min čas prípravy 4 porcie stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 2PL kvásku
  • 100g cícerovej múky
  • 250g bielej celozrnnej pšeničnej (alebo špaldovej) hladkej múky
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • využila som uvarenú zeleninu z polievky (mrkvy, brokolice)
  • nasekaná petržlenová vňatka
  • štipka kurkumy
  • cesnak
  • voda

Príprava

V sklenej mise zmiešajte kvások s múkami (preosejte ich) s vodou do hustej kaše. Nechajte kvások pracovať prikrytý fóliou cca 3 hodiny v teplej kuchyni. Preto aj tá sklená misa – vidíte dobre ako kvások múku rozkladá a bublinkuje. 


Potom som pridala do zmesi roztlačenú uvarenú zeleninu (pokojne si pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, brokolicu...), najemno nasekanú vňať a roztlačený cesnak a ostatné ingrediencie. Vymiešajte na husté, ale liate cesto, nechajte pol hodinu v teple postáť prikryté. Na rozpálenej dávkujte polievkovou, alebo zmrzlinovou lyžicou placky.