Chrumkavý šalát s marinovanými hubami

25 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 1 mladá cuketa
  • 1 menšia mrkva
  • 1 portobello, alebo hnedý šampiňón
  • 1 dcl tamari omáčky, uhorka
  • avokádo
  • mini patizón
  • bazalka
  • koriander
  • kapucínka
  • výhonky pohánky
  • sezamové semienka
  • olej sezamový a olivový
  • lupienková soľ
  • klíčky cvikle

Príprava

Zeleninu nakrájame v rôznych tvaroch a štruktúrach. Šampiňón, alebo portobello sa môže jesť aj surové, no malým deťom by som ich neponúkala, nie sú ešte bezpečné pre ich trávenie. 
Hríby nakrájame vopred na tenké plátky a namarinujeme 10 minút v tamari omáčke. Pripravíme mix olejov – teda zmiešame ich dokopy. Prelejeme olejmi zeleninu a posypeme sezamom (môžete si pridať kešu, ľan). Scedíme huby a pridáme do šalátu. Nakoniec pridáme nasekané bylinky a soľ. Pred podávaním dozdobíme cvikovými klíčkami.

TIP: pre radosť a zdravie môžete do šalátov používať aj čerstvé jedlé kvety: kapucínka, borák, drobné puky ruže a pod...