Chilli con carne

60 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

Na chilli:

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g krájaných rajčín z konzervy
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 120 g uvarenej fazule
  • 60 g kukurice z konzervy
  • 1 PL repkového oleja
  • 1 väčšia biela cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL rajčinového pretlaku
  • ½ kocky horkej čokolády
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 1 ČL mletej rasce
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • Štipka chilli

Na servírovanie:

  • Ryža/placky
  • Kyslá smotana
  • Čerstvý koriander
  • Limetka

Príprava

Na oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Ďalej k nej pridáme pretlačený cesnak, sladkú papriku, mletú rascu, chilli, mleté mäso a za občasného miešania opekáme až kým mäso nezhnedne. Pridáme rajčinový pretlak, premiešame ho s mäsovou zmesou a následne pridáme krájané rajčiny a hovädzí vývar. Všetko poriadne premiešame, zakryjeme pokrievkou a chilli necháme dusiť 30-40 minút na nízkom plameni. Počas dusenia ho občas premiešame. Ďalej pridáme fazuľu a kukuricu a chilli podusíme ešte 5-10 minút. Na záver ho dochutíme soľou, korením a kúskom kvalitnej horkej čokolády. Chilli podávame s ryžou alebo plackami, lyžicou kyslej smotany a čerstvým koriandrom. Pred podávaním ho môžeme pokvapkať aj trochou limetkovej šťavy.