Na chilli:
Na servírovanie:
Na oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Ďalej k nej pridáme pretlačený cesnak, sladkú papriku, mletú rascu, chilli, mleté mäso a za občasného miešania opekáme až kým mäso nezhnedne. Pridáme rajčinový pretlak, premiešame ho s mäsovou zmesou a následne pridáme krájané rajčiny a hovädzí vývar. Všetko poriadne premiešame, zakryjeme pokrievkou a chilli necháme dusiť 30-40 minút na nízkom plameni. Počas dusenia ho občas premiešame. Ďalej pridáme fazuľu a kukuricu a chilli podusíme ešte 5-10 minút. Na záver ho dochutíme soľou, korením a kúskom kvalitnej horkej čokolády. Chilli podávame s ryžou alebo plackami, lyžicou kyslej smotany a čerstvým koriandrom. Pred podávaním ho môžeme pokvapkať aj trochou limetkovej šťavy.