Cestoviny v rajčinovo-ricottovej omáčke

60 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

200 g cestovín farfalle alebo penne
250 g kuracích pŕs
200 g cukety
400 g krájaných rajčín z konzervy
250 g ricotty
50 g parmezánu
250 ml zeleninového vývaru
1 PL olivového oleja
1 ČL sušenej bazalky
Soľ a mleté korenie podľa chuti
Čerstvá bazalka na dozdobenie

Príprava

Cestoviny dáme variť do poriadne osolenej vody. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme a opečieme ich na olivovom oleji. Ďalej k nim pridáme cuketu nakrájanú na menšie kocky, krátko orestujeme, prilejeme vývar a krájané rajčiny. Túto omáčku povaríme na nízkom plameni pod pokrievkou približne 10 minút. Následne ju dochutíme soľou, korením a sušenou bazalkou. Omáčku odstavíme z plameňa, v miešame do nej ricottu a premiešame ju s uvarenými cestovinami. Cestoviny s omáčkou preložíme do vymastenej zapekacej misy, zasypeme ich strúhaným parmezánom a pečieme dozlatista pri teplote 200 stupňov, približne 20 minút. Cestoviny podávame ešte teplé, dozdobené čerstvou bazalkou.