Bylinkový nákyp z quinoa

45 min čas prípravy 12 porcií stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 250g uvarenej zmesi arroz SOS mix zŕn,
  • 1 šalotka,
  • 2 struky cesnaku,
  • 1 ČL himalájskej soli,
  • 2 PL kokosového tuku,
  • 1PL medvedej papriky od fit koření,
  • 1vajce,
  • 1 cuketa,
  • 150g parmezánu,
  • 50g poctivého masla,
  • mix brokolice,
  • mrkva,
  • hrach (podľa chuti za hrsť čerstvých voňavých byliniek)

Príprava

Zmes zŕn si uvaríme vo vode do mäkka spolu s cibuľou a cesnakom. Po ich uvarení cibuľu a cesnak vytiahneme a rozmixujeme, primiešame s kokosovým tukom. Pridáme na „mrkvu“ nastrúhanú cuketu, rozmiešané vajce, posekané bylinky a trošku parmezánu. Natlačíme do kokosovým tukom vymastenej formy. Ďalšiu časť cukety nakrájame na jemné kolieska. Tie poukladáme na vrch koláča aby sa prekrývali. Pokvapkáme olejom/tukom a posypeme bylinkami a parmezánom. Ten pokvapkaný olej zabezpečí, že sa parmezán a bylinky pekne prilepia. 
Pečieme na 180 C° asi 25 minút. My máme radi chrumkavú krustu. Nech vám chutí.
TIP: Takýto koláč, alebo fašírka je výborný aj studený. Ak ho podávate teplý, skvelo sa hodí k batatovému pyré.