Bruschetty s hummusom a pečenými paradajkami

30 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

Chlebík

  • 500 g sterilizovaného cíceru
  • Cca 100 ml olivového oleja
  • Cca 80 ml vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL tahini pasty

Soľ

  • 50 ml citrónovej šťavy
  • Cherry paradajky
  • 2 PL balzamikového octu
  • 2 PL olivového oleja
  • Strúčik cesnaku

Príprava

Ako prvé si dáme piecť paradajky. Zmiešame si 2 PL balzamikového octu, 2 PL olivového oleja a pretlačený strúčik cesnaku. Paradajku vložíme do plechu a potrieme zmesou. Posolíme. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Pokiaľ sa nám pečú paradajku, pripravíme si hummus. Do mixéra vložíme prepláchnutý cícer. Pridáme 100 ml olivového oleja, 80 ml vody. 2 strúčiky cesnaku, 2 PL tahini pasty, citrónovú šťavu a soľ. Premixujeme do hladka. Ak je zmes príliš hustá, pridáme ešte vodu alebo olej.
Chlebík si nakrájame a opečieme z oboch strán. Natrieme cícerovou nátierkou a na vrch uložíme upečené paradajky. Pred podávaním môžeme poliať balsamicom a posypať orieškami alebo semiačkami.