Bravčové plátky s horčicovou omáčkou

45 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

450 g bravčového karé
1 menšia biela cibuľa
100 ml bieleho vína
150 ml zeleninového vývaru
1 PL repkového oleja
1 PL dijonskej horčice
70 ml smotany na varenie
Hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Príprava

Bravčové karé nakrájame na tenšie plátky, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán. Karé sprudka opražíme na rozohriatom oleji z oboch strán a následne ho vyberieme z panvice a odložíme bokom. Na panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Ďalej k nej prilejeme víno, ktoré necháme čiastočne zredukovať a prilejeme vývar. Mäso vrátime do panvice a zakryté pokrievkou ho podusíme približne 15 minút. Mäso opäť vyberieme z panvice a do omáčky pridáme dijonskú horčicu a smotanu. Omáčku dochutíme soľou a korením, necháme ju krátko prevrieť a odstavíme ju z plameňa. Na záver do nej v miešame nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a mäso vrátime do pripravenej omáčky. Mäso s omáčkou podávame s ryžou.