Baba Ganoush

50 min čas prípravy 6 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 40 g tahini
  • 2 PL olivového oleja + na potretie baklažánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • Šťava z 1 citróna
  • ¼ ČL mletej rasce
  • Soľ podľa chuti
    Na podávanie:
  • 4 opečené tortilly
  • ½ hrste čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL olivového oleja
  • ¼ granátového jablka

Príprava

Baklažány prekrojíme na polovicu, zľahka ich potrieme olejom a šupkou nadol ich pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca 40 minút. Necháme ich čiastočne vychladnúť, dužinu vydlabeme pomocou lyžice a pridáme k nej tahini, cesnak, mletú rascu, olivový olej a citrónovú šťavu. Všetko vymixujeme ponorným mixérom dohladka a na záver dochutíme soľou. Baba ganoush podávame s opečenými tortillami, nasekanou petržlenovou vňaťou, granátovým jablkom a olivovým olejom.